Stół emisyjny do Radia

Wszystko o procesorach dĹşwięku, konsoletach emisyjnych, mikorofonach

Stół emisyjny do Radia

Postprzez gsylwek » 1 lis 2006, o 21:41

Witajcie.
Chciałem prosic o porade w kwestii zakupu nowego stołu emisyjnego  do radia. W gre wchodzi wstół emisyjny analogowy. Prezesi zastanawiaja sie nad Souncraftem oraz EAV. Moze macie jakies śwoje typy godne polecenia? w rozsądnych pieniażkach.Czekam na sugestie
gsylwek

google adsense
Google

Odp: Stół emisyjny do Radia

Postprzez radiofm » 1 lis 2006, o 22:32

Cóż mogę ci doradzić :)

a tak na poważnie to obie firmy produkują stoły w różnych zakresach cenowych a co za tym idzie z różnymi możliwościami.

Można kupić prosty stół za nico ponad 2 tys zł i też będzie chodził (np soundcraft spirit m8) ale jeśli chcesz czegoś więcej (starty panele telco itp... to
proponuje coś z wyższej półki)

Jeśli chodzi o AEV to SYNAPSE
Jeśli chodzi o Soundcraft to Series 10 lub 15
----------------------------------
..................................
----------------------------------
there are 10 types of people Those that understand binary and those that don't
radiofm
Administrator
Administrator

Postprzez gsylwek » 2 lis 2006, o 09:03

dokładnie i tych typach stołów myślałem. ale może jest jeszcze coś innego wartego uwagi
gsylwek

Postprzez irekr » 2 lis 2006, o 09:22

Jeżeli ma to byc profesjonalny stół emisyjny to powinien byc ze startami z suwaków. Małe stoły sa tanie ale nie mają zadnej logiki wejśc i wyjśc.
Sadzę ze można na Allegro kupić cos w stylu SAC200 lub mniejszy emiyjny EELA. Te maja wszystekie ukłądy ligiki, odcinacze głośników CR i inne potrzebne cuda na kiju...
irekr
Jr. Member
Jr. Member

Postprzez gsylwek » 2 lis 2006, o 19:15

Panowie w gre wchodzą AEV MMS512 i sound craft 10 series. Który polecacie i dlaczego włąśnie ten. AEV jest znacznie tańszy ale czy równiedobry jak soundcraft
gsylwek

Postprzez irekr » 3 lis 2006, o 09:05

Gdybym ja wybierał pomiędzy AEV a SAC 10S to wybrałbym SAC.
Chociaż AEV jest nowszym konstrukcyjnie urządzeniem niz SAC 10S to jednak dzieki prostocie konstrukcyjnej SAC jest bardziej przyjazny dla uzytkownika, do tego jest naprawde niezawodny, o ile ma si zapas tłumików do ewentualnej wymiany. Jeżeli w stół sa założone wskaĹşniki paskowe RTW to taki stół jest bezkonkurencyjny w stosunku do AEV.
Jednak uwaga; SAC dokonał sporo zmian kontrukcyjnych w modułach stołu i jak ma się do niego tylko oryginalna dokumentacje to czasamijest kłopot jak trzeba pozmieniać ustawienie zwor. Stosuje SAC-i od niemal 15tu lat i nigdy nie miałem z nimi kłopotu. Uzywałem takze AEV ale jakoś mi ten stolik nie pasował....
irekr
Jr. Member
Jr. Member

Postprzez bluepk » 30 sie 2008, o 13:39

co do tego stolu SAC 10S - czy jest polski dystrybutor? Czy macie link do opisu tego stołu? Przeszukałem wujka google, ale nic sensownego nie znalazlem.
bluepk

Postprzez kszyho » 30 sie 2008, o 22:43

Słabo szukałeś ;)

Uderz do Bartka Rokickiego z ESS Audio http://essaudio.pl/ - najbardziej kompetentna osoba.

Jeżeli rzeczywiście zamierzasz kupić ten stół i do tego mieszkasz w pobliżu Poznania - zapraszam na priv. Pomogę Ci obejrzeć tę konsoletę w pracy.
kszyho

Powrót do Audio